Vsi v Koper, tam bodo najboljši na svetu

Vsi v Koper, tam bodo najboljši na svetu

V Kopru se je drugo leto po vrsti ustavila karavana športnih plezalcev. Magnet za domače ljubitelje plezanja je najboljša plezalka na svetu Janja Garnbret, ki napoveduje boj za zmago.

Na zunanji plezalni steni pri dvorani Bonifika se bo s kvalifikacijami začela tekma svetovnega pokala v težavnosti športnega plezanja. Garnbret je lansko koprsko premiero končala na drugem mestu, boljša je bila Ai Mori iz Japonske.

Čeprav je 24-letna Korošica s potrjeno olimpijsko vozovnico za Pariz že dosegla glavni cilj sezone, pa je še vedno zelo motivirana tudi pred domačim vrhuncem sezone ter napoveduje boj za rekordno 41. zmago v svetovnem pokalu.

On Friday and Saturday, September 8 and 9, the outdoor climbing wall of the Koper Climbing Center – Plus climbing will be the venue for the World Cup in difficulty sport climbing. As many as 21 Slovenian competitors, led by the first lady of this sport, Janja Garnbret, will test themselves in Friday’s qualifications

“To sezono sem dosegla tisto, kar sem si zadala, torej olimpijsko vozovnico, v Kopru pa upam, tako kot vedno ponavljam, da se bom imela ‘fajn’. Res hočem pokazati najboljše plezanje, da bo občinstvo uživalo. Želim si samo odplezati po svojih najboljših močeh,” je povedala Garnbret. Ta v Koper prihaja s popotnico dveh zlatih odličij in srebra s svetovnega prvenstva v Bernu.

Na startu kvalifikacij bo kar 21 Slovencev. Med njimi je tudi Luka Potočar, ki je lani v Kopru slavil svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. Tekmovali bosta tudi Mia Krampl, za katero je konstantna sezona z zaporednimi uvrstitvami v finale v težavnosti, in Vita Lukan, presenetljiva zmagovalka tekme svetovnega pokala v Brianconu.

Na seznamu je tudi 18-letna Laščanka Sara Čopar, ki je na mladinskem SP v Seulu opozorila nase z zmago v težavnosti in drugim mestom na balvanih v konkurenci do 20 let.Leave a Reply